STOLTA EBBAS OLEANA OTTILIA

SE JV-14
Stolta Ebbas Oleana Ottilia

2013 - 2018

SE JV-14 Stolta Ebbas Oleana Ottilia


SEJV-14 Stolta Ebbas Oleana Ottilia var efter vår egen tik NORD SE FI DK NO uCH NO V-11 Falkenberg's Tjalfe Tinka och Rönnbergagårdens Sivert. Sivert är en hane med ett mycket milt, lugnt och stabilt temperament och han liksom Tinka, är vänligt sinnad och social.


Sivert är den enda avkomman i direkt nedstigande led efter en ursprungslinje i rasen som härstammar från Twinflowers kennel. Ägaren och uppfödaren Elsbeth Wahlstedt på Twinflowers kennel var en av de som arbetade hårt för sin älskade lantras som kallades "Skrabbehong", "Råttehong" eller "Skånsk Terrier" och är en av de vi har att tacka för att den 1987 blev en ras under Svenska och Danska kennelklubbarna under namnet Dansk-svensk gårdshund. Vid World Dog Show 2008 i Stockholm blev Dansk-Svensk gårdshund godkänd som en intermittent ras under FCI.


Ottilia var en av endast 13 avkommor efter Sivert, och Stolta Ebbas kennel har 3 av dessa genetiskt värdefulla och unika avkommor i vår avel vilka är genetiskt värdefulla ur bevarandeaspekt för lantrasen Dansk-svensk gårdshund.


Ottilias farfar är VWW-08 NORD FI SE DK NO uCH NO V-02 KBH V-02 NORD V-05 VDH CH Europasieger 2009 Bundessieger 2008 Bundessieger 2009 Haritzas Elvis. Elvis var den allra första veteranvärldsvinnaren i rasen då han vann i stor konkurrens på världsutställningen i Stockholm 2008.


SE JV-14 Stolta Ebbas Oleana Ottilia

På Svensk Vinnarutställning 2014 på Hundmässan vann Ottilia Juniorklassen och därmed titeln Svensk Juniorvinnare 2014 för domare Svend Lövenkjaer, Danmark.

SE JV-14 Stolta Ebbas Oleana Ottilia

European Dog Show 2015 i september 2015 i Oslo, Norge, vann hon Open Class bitches med Excellent. Domare var Dan Ericsson, Sverige.

SE JV-14 Stolta Ebbas Oleana Ottilia BIR m CERT 2015

Bäst i Rasen (BIR) med CERT för domare Svein Bjarn Helgesen, Norge i Högsbo 2015

SE JV-14 Stolta Ebbas Oleana Ottilia


Ottilia var en lugn, vänlig och mjuk tik.

 

För övriga officiella resultat och stamtavla hänvisas till SKK:s webservice Hundata, www.skk.se.