F-KULLEN

Stolta Ebbas F-kull

Valpar föddes 2016-05-13

Tik (Dam):  SE uCH Haritzas Diana

Hane (Sire):  SE uCH Stolta Ebbas Eiktyrner Of Sweden


Är du intresserad av valp och vill ha mer information? Har Du frågor om våra hundar, kombinationer, vår avel?

Ring oss gärna & fråga oss, då det nog är vi som bäst kan svara på sådant som rör vår uppfödning & kennel.

Fri prövningsrätt förbehålles vid försäljning av valpar.

 

If you are interested of purchasing a pup, have questions or want more information about one of the combinations, please contact us by:

 

cell phone: +46 76 32 16 505           ⌘         mail: kennel(at)stoltaebbas.se

SE uCH Haritzas Diana

SE uCH Haritzas Diana

Svensk Champion (utställning), Naturlig stubbsvans, HD B

SE CH Stolta Ebbas Eiktyrner Of Sweden

SE uCH Stolta Ebbas Eiktyrner Of Sweden

Svensk Champion (utställning),  Lång svans, HD A

SE uCH Haritzas Diana

SE uCH Haritzas Diana är en mild och vänlig gårdshundsdam. Hon härstammar från två gamla ursprungslinjer - den ena från kennel Twinflowers och den andra från kennel Haritzas och deras stamtik TJH Skrållan. Tjänstehund Skrållan var kennel Haritzas stamtik och är den första och hittills enda officiella tjänstehund (räddningshund) i världen som finns i rasen Dansk-Svensk Gårdshund.

Farfar till Diana är VWW-08 NORD uCH FI uCH SE uCH DK uCH NO uCH NO V-02 KBH V-02 NORD V-05  VDH CH Europasieger 2009 Bundessieger 2008 Bundessieger 2009 Haritzas Elvis. Elvis var den allra första veteranvärldsvinnaren i rasen då han vann i stor konkurrens på World Dog Show 2008 i Stockholm.

Dianas far Rönnbergagårdens Sivert är en hane med ett mycket milt, lugnt och stabilt temperament, och är vänligt sinnad och social. Sivert är den enda avkomman i direkt nedstigande led efter en ursprungslinje i rasen som härstammar från Twinflowers kennel. Ägaren och uppfödaren Elsbeth Wahlstedt på Twinflowers kennel var en av de som arbetade hårt för sin älskade lantras som kallades "Skrabbehong", "Råttehong" eller "Skånsk Terrier" och hon är en av de vi har att tacka för att den 1987 blev en ras under Svenska och Danska kennelklubbarna under namnet Dansk-svensk gårdshund, vilken från 2008 vid World Dog Show i Stockholm blev en intermittent ras under FCI. Diana är en av endast 13 avkommor efter Sivert, och Stolta Ebbas kennel har 3 av dessa genetiskt unika och värdefulla avkommor i vår avel - genetiskt värdefulla ur bevarandeperspektiv för lantrasen Dansk-svensk gårdshund.


SE uCH Stolta Ebbas Eiktyrner Of Sweden

SE uCH Stolta Ebbas Eiktyrner Of Sweden är en hane med ett stabilt och vänligt temperament, han är rastypisk och Svensk Champion. Han är höftledsröntgad med HD A.

Eiktyrner är från en kombination efter vår tik Stolta Ebbas Anni och SE uCH Haritzas Urax. Stolta Ebbas Anni är en av endast 13 avkommor efter hanen Wennhof's Boss, varav Anni är en av 2 avkommor efter Boss som i har gått i avel.

Även för Eiktyrner återfinns Tjänstehund Skrållan långt bak i linjerna. Haritzas kennel var en av de tidiga kennlarna i rasen, och dess uppfödare Göran Cajhagen och Pia Linell startade Rasklubben för Dansk-svensk gårdshund tillsammans med domaren och uppfödaren Lars Adeheimer, Adens kennel, m fl. De två domare som har författat rasen Dansk-svensk gårdshunds standard är Lars Adeheimer, Sverige och Ole Staunskjaer, Danmark.CM RATCH MACH 4 Stolta Ebbas Einride Of Sweden

With kind permission

photo Randy Gaines

Eiktyrners kullbror är CH MACH4 RATCH Stolta Ebbas Einride of Sweden CM CD BN RE MXG MJC XF T2B4 CA FDCH CGC WPC (bokstäverna är olika titlar som han har vunnit) - en av våra exporter till USA. "Jet", som han kallas, är den Dansk-svenska gårdshund som är mest meriterad i flest discipliner i världen. På Golden Gate kennelklubbs tvådagarsutställning i januari 2016 blev han den ena dagen BOB och den andra BOS (Bäst i Rasen och Bäst i Motsatt kön) i Kalifornien, USA.

Stolta Ebbas Oleana Olwen CM, "Olga" (även hon en av våra exporter till USA) var den första i rasen som uppnått tillräckligt med poäng för att vinna titeln CM (Certificate of Merit) i USA, och "Jet" var den andra som tog titeln CM. 

Fiktiv stamtavla Diana - Eiktyrner

Inavelskoefficient 1,2%

                                                                                                                                                                                                              

© All rights reserved  www.stoltaebbas.se