E-KULLEN 2017

Stolta Ebbas E-kull

Tik (Dam):  Flinkagårdens Chili

Hane (Sire):  SE uCH Gassman's Julius

Valpar födda den 19 mars

2 tikar + 3 hanarÄr du intresserad av valp och vill ha mer information? Har Du frågor om våra hundar, kombinationer, vår avel?

Ring oss gärna & fråga oss, då det nog är vi som bäst kan svara på sådant som rör vår uppfödning & kennel.

Fri prövningsrätt förbehålles vid försäljning av valpar.

 

If you are interested of purchasing a pup, have questions or want more information about one of the combinations, please contact us by:

 

Mobil/cell phone: +46 76 32 16 505           ⌘         E-post/mail: kennel(at)stoltaebbas.se

Flinkagårdens Chili

Flinkagårdens Chili är en omplaceringstik som kom till oss i början av 2015. Hon är mycket vänlig och mjuk till sättet och har anpassat sig väl till oss och i vår flock. Chili är av championkvalité och mycket rastypisk såväl exteriört som mentalt.


SE JV-14 Stolta Ebbas Oleana Ottilia

På Rasspecialutställningen som Rasklubben för Dansk-svensk gårdshund årligen arrangerar i Tollarp har Chili blivit placerad som 4:e Bästa Tik med CK för domare Marianne Schlüter (även uppfödare av Dansk-svensk gårdshund), Danmark.


Sedan Chili kom till oss har hon under 2015 blivit 2:a Bästa Tik med CERTIFIKAT  för domare Yvonne Brink. Chili är veterinärbesiktigad UA inför parning och höftledsröntgad och avläst med HD A.

SE uCH Gassman's Julius


SE uCH Gassman's Julius är efter vår avelshane SE uCH FI uCH Stolta Ebbas Cernunnos Af Mac Cee och Gassman's Polly. Han gjorde sin utställningspremiär på MyDog 2015 där han vann Bäst I Rasen Valp (BIR Valp) vid båda dagarnas utställningar, dels för domare Karl-Erik Johansson och 2:a dagen för domare Nils Molin, Sverige. Under 2015 har det fortsatt med vinster i Juniorkonkurrensklass, och placering som 2:a Bästa Hanhund med CERT.


SE UCH Gassman's Julius

European Dog Show 2015 i Oslo, Norge, blev han placerad som 3:a i Junior class males med Excellent för domare Dan Ericsson, Sverige. På SGVK:s utställning i Uppsala 2016 - bara 2 år och 3 månader gammal - blev Julius Svensk Champion (utställning)  för domare Petra Junehall. Vid samma utställning blev han Bäst I Gruppen 2 för domare Karl-Erik Johansson.


Julius är liksom sin far en lugn och vänlig gårdshundshane,  är mycket rastypisk och av championkvalité. Julius är höftledsröntgad och avläst med HD A.


Vi ser med spänning fram emot denna kombination av 2 av Stolta Ebbas avelslinjer av gamla linjer med mycket fina och rastypiska hundar i en kombination som är bevandesgenetiskt värdefull för lantrasen Dansk-svensk gårdshund.

Fiktiv stamtavla Ottilia Julius


Inavelskoefficient för kombinatonen 0,4 %

                                                                                                                                                                                                              

© All rights reserved  www.stoltaebbas.se