B-KULLEN

Stolta Ebbas B-kull

Tik (Dam): Flinkagårdens Chili

Hane (Sire): SE FI uCH Stolta Ebbas Cernunnos Af Mac Cee


Valpar (5+2) föddes den 26 april 2016.

SE uCH FI uCH Stolta Ebbas Cernunnos Af Mac Cee (Ceasar) är vår avelshane av egen uppfödning efter vår stamtik Rippåsens Stolta Ebba. Han är Svensk och Finsk Champion (utställning), och har 1 Danskt reservcert. Ceasar har gjort Mentalbeskrivning Hund (MH) vilket visar att han är en självsäker, mycket lekfull och nyfiken individ men utan stress och att han är skottfast. Han en utpräglad råttehund med en stark instinkt att jaga sork och möss.

Ceasar har totalt 23 avkommor i 5 olika kullar, varav 6 stycken är exporterade till bland annat USA, Norge och Finland. Han har i sina kullar visat att han är en stark nedärvare av god rastyp, såväl mentalt som exteriört. Ceasar är höftledsröntgad och avläst med HD A.


Flinkagårdens Chili är en omplaceringstik som kom till oss i början av 2015. Hon är mycket vänlig och mjuk till sättet och har anpassat sig väl till oss och i vår flock. Chili är av championkvalité och mycket rastypisk såväl exteriört som mentalt.

På Rasspecialutställningen som Rasklubben för Dansk-svensk gårdshund årligen arrangerar i Tollarp har Chili blivit placerad som 4:e Bästa Tik med CK för domare Marianne Schlüter (även uppfödare av Dansk-svensk gårdshund), Danmark. Sedan Chili kom till oss har hon under 2015 blivit 2:a Bästa Tik med CERT för domare Yvonne Brink. Chili är veterinärbesiktigad UA inför parning och höftledsröntgad och avläst med HD A.


Vi ser fram mot denna spännande kombination med mycket fina och rastypiska hundar i linjerna bakom Chili och Ceasar av lantrasen Dansk-svensk gårdshund - verkligen en anrik dansk-svensk kombination.

SE UCH FI UCH Stolta Ebbas Cernunnos Af Mac Cee
SE UCH FI UCH Stolta Ebbas Cernunnos Af Mac Cee
MH  protokoll SE20339/2008SE UCH FI UCH Stolta Ebbas Cernunnos Af Mac Cee

Svensk och Finsk Champion, 1 reservCert Danmark

Mentalbeskrivning Hund (MH)

Lång svans

HD A


Protokoll från Mentalbeskrivning Hund (MH)

Stolta Ebbas Cernunnos Af Mac Cee

Flinkagårdens Chili
Flinkagårdens Chili


Flinkagårdens Chili

Utställd med 2 Bästa Tik med CERT

Lång Svans

HD A

Fiktiv stamtavla Ceasar Chili

Inavelskoefficient för kombinatonen 1,0 %

                                                                                                                                                                                                              

© All rights reserved  www.stoltaebbas.se