A-KULLEN

Stolta Ebbas A-kull

Tik (Dam): Stolta Ebbas Lin Af Tinka

Hane (Sire): Himlatorps Anton 

4 valpar (1+3) föddes den 13 mars 2016.Stolta Ebbas Lin Of Tinka är efter vår egen tik NORD uCH SE uCH FI uCH DK uCH NO uCH NO V-11 Falkenberg's Tjalfe Tinka och vår avelshane SE uCH Stolta Ebbas Eiktyrner Of Sweden. Eiktyrner är en hane med ett lugnt och stabilt temperament liksom Tinka, och är vänligt sinnad och social. Lins far Eiktyrner är från en kombination efter vår tik Stolta Ebbas Anni och SE uCH Haritzas Urax. Lin är 4:e generationen Stolta Ebbasuppfödning efter vår stamtik Stolta Ebba. Lins farmor Stolta Ebbas Anni är en av endast 13 avkommor efter hanen Wennhof's Boss, varav Anni är en av de 2 avkommor efter Boss som i sin tur har gått i avel.


I linjerna bakom Urax finns också Tjänstehund Skrållan, Haritzas stamtik, en tik som var tränad och tävlad av Pia Linell, och Skrållan är den enda officellt godkända tjänstehunden (räddningshund) i rasen i världen. Haritzas kennel var en av de tidiga kennlarna i rasen, och dess uppfödare Göran Cajhagen och Pia Linell startade Rasklubben för Dansk-svensk gårdshund tillsammans med domaren och uppfödaren Lars Adeheimer, Adens kennel, m fl. De två domare som har författat rasen Dansk-svensk gårdshunds standard är Lars Adeheimer, Sverige och Ole Staunskjaer, Danmark.


Eiktyrners kullbror - en av våra exporter till USA - är MACH2 Stolta Ebbas Einride Of Sweden CD BN RE MXS MJG OF T2B3 CA CGC FDCH FDCH-S TF-III ASCA-CD GS-O JS-E RS-E UKCCH UWPCH och är den Dansk-svenska gårdshund som är mest meriterad i flest discipliner i världen. På Golden Gate kennelklubbs tvådagarsutställning i januari 2016 blev han BOB och BOS (Bäst i Rasen och Bäst i Motsatt kön) i Kalifornien, USA.


Lin har ärvt sina föräldrars kluriga och pigga sinnelag, och är stabil, vänlig och social. Hon är utställd med Excellent och har HD B.

 

Himlatorp's Anton är en lugn och vänlig hane utan stress eller aggression. Han har endast 6 valpar här i Sverige, och han är far till 2 i Stolta Ebbas U-kull, två tikar som har ett härligt temperament med en mycket lovande rastypisk exteriör och med stubbsvans som sin far. Anton är av championkvalité, och har HD A.


Vi ser fram emot denna spännande kombination av gamla linjer, i en kombination som är bevandesgenetiskt värdefull för lantrasen Dansk-svensk gårdshund.

Valpar föddes den 13 mars 2016 med beräknad leverans tidigast från v 18 2016.

Stolta Ebbas LIn Of Tinka
Stolta Ebbas Lin Of Tinka


Stolta Ebbas Lin Af Tinka

Utställd med Excellent

Lång svans

HD B

Himlatorps Anton
Himlatorps Anton


Himlatorps Anton

Utställd med Excellent CK 4 BH

Stubbsvans

HD A

Fiktiv stamtavla SE28391/2012

Inavelskoefficient för kombinatonen 0,0 %

Kennel Stolta Ebbas A-litter 2016

Valpkull efter Stolta Ebbas Lin Of Tinka och Himlatorp's Anton födda den 13 mars 2016 - 3 tikar (1 med lång svans och 2 med stubbsvans) och 1 hane (med stubbsvans).

                                                                                                                                                                                                              

© All rights reserved  www.stoltaebbas.se