OM OSS

OM OSS

Vi som har kennel Stolta Ebbas är Kent och Erika Karlsson, och vi bor mellan de två stora sjöarna Vänern och Vättern i Västra Götalands län.

 

På vår gård driver vi även företaget SKÄLLATON Hund- & Katthotell.

Vi har tillstånd enl § 16 för kennelverksamhet samt hund- och kattpensionat.

 

SKK:s kennelkonsulenter var på besök senast i september 2018.

 

Jag, Erika, är utbildad instruktör inom SBK, och har tidigare arbetat ideellt som sektoransvarig för PR/Info/Web i SBK Skaraborgs Distrikt, sekreterare i Mariestads Brukshundklubb, webansvarig i Töreboda Brukshundklubb, men har även arbetat som ledamot och sekreterare i den officiella Rasklubben för Dansk-svensk gårdshund i Sverige, RDSG.

 

Jag har varit hundägare sedan barndomen där rasen framför andra har varit Schäfer med undantag av ett och annat snedsprång med långhårig Collie och Beagle. Kent arbetar med våra hundar i vardaglig skötsel, träning och ställer ibland på utställning. Jag har genomgått Svenska Kennelklubbens Hunduppfödarutbildning och övriga utbildningar som vi har rörande uppfödning och hund, samt Rasklubben för Dansk-svensk gårdshunds utbildningar hittar du här.

 

Vår målsättning är att föda upp mentalt stabila och socialt tillgängliga hundar med ett temperament som fungerar i dagens samhälle och hos sina ägare. Men vi har givetvis även målet att föda upp rastypiska, friska och sunda Dansk-svenska gårdshundar, Lancashire Heelers och Podengo portugues, liso/pequeno i en uppfödning som följer Svenska Kennelklubbens regler om avel & etik och rasstandard.

 

Vi är medlemmar i Svenska Kennelklubben, Rasklubben för Dansk-svensk gårdshund, Sverige, Dansk-svensk gårdhundeklub, Danmark och Raseklubb för Dansk-Svensk Gårdshund, Norge.

kennel Stolta Ebbas

Gärdesboda Roskängen 4

545 90 TÖREBODA

Mobil 076 32 16505

kennel(at)stoltaebbas.se

© All rights reserved www.stoltaebbas.se