OM OSS

OM OSS

Vi som har kennel Stolta Ebbas är Kent och Erika Karlsson, och vi bor mellan de två stora sjöarna Vänern och Vättern i Västra Götalands län. På vår gård driver vi även företaget SKÄLLATON Hund- & Katthotell.

 

Erika är instruktör inom SBK, och f n aktiv som sekreterare i styrelsen för Mariestads Brukshundklubb, SBK. Har tidigare varit sektoransvarig för PR/Info/Web i SBK Skaraborgs Distrikt samt webansvarig i Töreboda Brukshundklubb.

Erika har även arbetat som ledamot och sekreterare i den officiella Rasklubben för Dansk-svensk gårdshund i Sverige, RDSG.

 

Erika är hundägare sedan barndomen där rasen framför andra har varit Schäfer med undantag av ett och annat snedsprång med långhårig Collie och Beagle. Kent arbetar med våra hundar i vardaglig skötsel, träning och ställer ibland på utställning. Vi har genomgått Svenska Kennelklubbens Hunduppfödarutbildning och de övriga utbildningar som vi har rörande uppfödning och hund, samt Rasklubben för Dansk-svensk gårdshunds utbildningar hittar du här.

 

Vår målsättning är att föda upp mentalt stabila och socialt tillgängliga hundar med ett temperament som fungerar i dagens samhälle och hos sina ägare. Men vi har givetvis även målet att föda upp rastypiska, friska och sunda Dansk-svenska gårdshundar, Lancashire Heelers och Podengo portugues, liso/pequeno i en uppfödning som följer Svenska Kennelklubbens regler om avel & etik och rasstandard.

 

Vi är medlemmar i Svenska Kennelklubben, Rasklubben för Dansk-svensk gårdshund, Sverige, Dansk-svensk gårdhundeklub, Danmark, Raseklubb för Dansk-Svensk Gårdshund, Norge, Danish-Swedish Farmdogs USA. Svenska Podengo Portuguêsklubben, Rasklubben för Lancashire Heeler, Sverige, och Norsk Lancashire Heeler Klubb,

kennel Stolta Ebbas

Gärdesboda Roskängen 4

545 90 TÖREBODA

Mobil 076 32 16505

kennel(at)stoltaebbas.se

© All rights reserved www.stoltaebbas.se