DSG SE uCH Haritzas Diana och Gassman's Julius

Dansk-svensk gårdshund

Planerad parning mellan

Tik (Dam): SE uCH Haritzas Diana

Hane (Sire): SE uCH Gassman's Julius

 

Är du intresserad av valp och vill ha mer information? Har Du frågor om våra hundar, kombinationer, vår avel?

Ring oss gärna & fråga oss, då det nog är vi som bäst kan svara på sådant som rör vår uppfödning & kennel.

Fri prövningsrätt förbehålles vid försäljning av valpar.

If you are interested of purchasing a pup, have questions or want more information about one of the combinations, please contact us by:

cell phone: +46 76 32 16 505 ⌘ mail: kennel@stoltaebbas.se

SE uCH Haritzas Diana

HD B

SE uCH

Naturlig stubbsvans

HD A

2 x CERT

Lång svans

SE UCH Gassman's Julius
SE uCH Haritzas Diana

SE uCH Haritzas Diana härstammar från två gamla ursprungslinjer - den ena från kennel Twinflowers och den andra från kennel Haritzas och deras stamtik TJH Skrållan. Tjänstehund Skrållan är den första och hittills enda officiella tjänstehund (räddingshund) i världen som finns i rasen Dansk-Svensk Gårdshund.

 

Dianas farfar är VWW-08 NORD uCH FI uCH SE uCH DK uCH NO uCH NO V-02 KBH V-02 NORD V-05 VDH CH Europasieger 2009 Bundessieger 2008 Bundessieger 2009 Haritzas Elvis. Elvis var den allra första veteranvärldsvinnaren i rasen då han vann i stor konkurrens på World Dog Show 2008 i Stockholm.

 

Dianas far Sivert är en hane med ett mycket milt, lugnt och stabilt temperament, och är vänligt sinnad och social. Sivert är den enda avkomman i direkt nedstigande led efter en ursprungslinje i rasen som härstammar från Twinflowers kennel. Ägaren och uppfödaren Elsbeth Wahlstedt på Twinflowers kennel var en av de som arbetade hårt för sin älskade lantras som kallades "Skrabbehong", "Råttehong" eller "Skånsk Terrier" och hon är en av de vi har att tacka för att den 1987 blev en ras under Svenska och Danska kennelklubbarna under namnet Dansk-svensk gårdshund, vilken från 2008 vid World Dog Show i Stockholm blev en intermittent ras under FCI. Diana är en av endast 13 avkommor efter Sivert, och Stolta Ebbas kennel har 3 av dessa genetiskt unika och värdefulla avkommor i vår avel - genetiskt värdefulla ur bevarandeperspektiv för lantrasen Dansk-svensk gårdshund.

 

 

SE UCH Gassman's Julius

SE uCH Gassman's Julius är efter vår avelshane SE uCH FI uCH Stolta Ebbas Cernunnos Af Mac Cee och Gassman's Polly. Han gjorde sin utställningspremiär på MyDog 2015 där han vann Bäst I Rasen Valp (BIR Valp) vid båda dagarnas utställningar för domarna Karl-Erik Johansson och Nils Molin, Sverige. Under 2015 har det fortsatt med vinster i Juniorkonkurrensklass, och placering som 2:a Bästa Hanhund med CERT.

 

European Dog Show 2015 i Oslo, Norge, blev han placerad som 3:a i Junior class males med Excellent för domare Dan Ericsson, Sverige.

 

Vid Nationell Utställning i Eskilstuna i augusti 2016 blev Julius BIR (Bäst I Rasen) och Diana blev BIM (Bäst I Motsatt kön) för domare Jahn Stääv, Sverige. Julius är Svensk Champion (utställning).

 

Julius är liksom sin far en lugn och vänlig gårdshundshane, är rastypisk och av championkvalité. Han är höftledsröntgad och avläst med HD A.

 

Vi ser med spänning fram emot denna kombination av gamla linjer med mycket fina och rastypiska hundar i en kombination som är bevandesgenetiskt värdefull för lantrasen Dansk-svensk gårdshund.

Fiktiv stamtavla  Haritzas Diana och Gassmans Juliusför Stolta Ebbas C-kull 2016

kennel Stolta Ebbas

Gärdesboda Roskängen 4

545 90 TÖREBODA

Mobil 076 32 16505

kennel(at)stoltaebbas.se

 

© All rights reserved www.stoltaebbas.se